مجله آموزشی, تخصصی

بررسی انواع سیستم های برق خورشیدی مستقل از شبکه

سیستم خورشیدی جدا(مستق) از شبکه(آفگرید)

سیستم خورشیدی جدا از شبکه (Off Grid) چیست؟

به سیستم های برق خورشیدی مستقل از شبکه سیستم های آفگرید نیز می گویند که خود زیر مجموعه سیستم های فتولتائیک می باشند . در این نوع سیستم پنل های فتتولتائیک در طول روز انرژی تولید شده خود را توسط کنترل کننده شارژ در باتری ذخیره میکنند. مصرف کننده با توجه به نیاز خود و بار مصرفی از این انرژی بصورت ولتاژ مستقیم و یا ولتاژ متناوب (AC) استفاده میکند. امروژه ویلا ها ، خانه باغ ها ، پمپ های آب ، مناطق دورافتاده از شبکه سراسری برق و مناطق صعب العبور از جمله پرکاربرد ترین موارد استفاده از این نوع سیستم ها هستند. جهت اطلاع از قیمت روز این تجهیزات با همیار سولار در تماس باشید.

سیستم خورشیدی مستقل از شبکه بدون ذخیره ساز

در این مدل بصورت مستقیم از انرژی تولید شده توسط پنل های فتوولتائیک برای تامین انرژی مورد نیاز مصرف کننده استفاده میشود. به دلیل عدم وجود سیستم ذخیره ساز در این نوع سیستم ها ، بصورت روزکارکرد بهره برداری میشوند. از جمله موارد پر کاربرد سیستم خورشیدی مستقل از شبکه بدون ذخیره ساز، میتوان به پمپ های آب خورشیدی اشاره نمود. در سیسم پمپ آب خورشیدی توان سیستم فتوولتائیک با توان مصرفی پمپ رابطه مستقیم دارد.

سیستم خورشیدی مستقل از شبکه بدون ذخیره ساز

 

سیستم خورشیدی مستقل از شبکه همراه با ذخیره ساز

  • سیستم با خروجی ولتاژ مستقیم (DC)
  شرایط و مراحل خرید تضمینی برق خورشیدی تا صد کیلووات

پنل های فتوولتائیک با شارژ باطری در طول روز قابلیت استفاده در طول شب را برای مصرف کننده فراهم میکنند. به عنوان مثال تامین برق دوربین مدار بسته یکی از موارد مورد استفاده از این نوع سیستم ها میباشد.

  • سیستم با خروجی ولتاژ متناول (AC)

در نوع سیستم تمامی اجزا سیستم با خروجی مستقیم را دارا هستند اما برای دریافت خروجی جریان متناوب از اینورتر به عنوان مبدل استفاده میشود. خروجی بر اساس نوع بار مصرفی و شکل موج خروجی اینورتر به سه دسته : تمام سینوسی ، شبه سینوسی و موج مربعی تقسیم بندی میشود.

  • سیستم های هیبرید

سیستمهای منفصل از شبکه خورشیدی به دلیل استفاده از باتری های خورشیدی معمولا هزینه بالایی را به همراه دارند. و استفاده از این نوع سیستم ها برای تغذیه ی بار های پر مصرف صرفه اقتصادی ندارد. به همین دلیل استفاده از دیزل ژنراتور ها میتواند گزینه مناسبی به عنوان یک تولید کننده کمکی باشد. در کاربرد دیگری از این سیستم ها استفاده از سیستم خورشیدی به عنوان بک آپ برق شهری در زمانی که قطعی شبکه بوجود آمده سیستم بطور خودکار به سایر منابع تولید کننده سوییچ میشود.

 

سیستم خورشیدی مستقل از شبکه همراه با ذخیره ساز

تفاوت آنگرید و آفگرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *