تخصصی, مجله آموزشی

شرایط و مراحل خرید تضمینی برق خورشیدی تا صد کیلووات

مشترکینی که دارای انشعاب برق هستند می‌توانند نیروگاه‌های خورشیدی احداث کنند و به مدت ۲۰ سال به صورت تضمینی برق تولید شده توسط این نیروگاه‌ها را به شبکه سراسری برق تزریق کنند و درآمد کسب کنند.

دولت از سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفت طرح خرید تضمینی ۲۰ ساله از مشترکین را اجرا کند.این طرح به منظور گسترش انرژی های تجدیدپذیر در کشور و ورود هر چه بیشتر بخش خصوصی به این صنعت ایجاد شد.تعرفه خرید تضمینی برق از نیروگاه های تجدید پذیر و پاک ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ توسط مقام عالی وزارت نیرو ابلاغ گردید.

در این قانون دو مدل اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی ممکن می باشد.روش اول نیروگاه تا سقف 100 کیلووات که نیاز به انشعاب برق خانگی یا صنعتی دارد.و روش دوم احداث مزرعه خورشیدی با توان بیش از 100 کیلووات می باشد.در این مطلب به جزئیات کامل تا 100 کیلووات اشاره خواهیم کرد.برای آشنایی با شرایط و مراحل خرید تضمینی برق مزرعه خورشیدی روی مراحل خرید تضمینی برق مزرعه خورشیدی کلیک کنید

نرخ پایه خرید برق خورشیدی

نرخ پایه ، مقداری می باشد که در ماه اول به ازای هر کیلووات پرداخت می شود.لازم به ذکر است این نرخ طی ماه و سال های آینده متناسب با یورو و تورم بیشتر خواهد شد.به عنوان نمونه در سال 96 نرخ تعدیل توسط بانک مرکزی حدود 7 درصد اعلام شد و نرخ پایه 7 درصد افزایش یافت.

  6 مورد از معایب ترکر یا استراکچر ردیاب خورشیدی

مقدار نرخ خرید پایه به شرح زیر می باشد :

ردیف ظرفیت هر نیروگاه قیمت خرید به ازای هر کیلووات
1 نیروگاه های زیر20 کیلووات 8000 ریال
2 نیروگاه های زیر 100 کیلووات 7000 ریال

مراحل خرید تضمینی برق خورشیدی خانگی یا صنعتی(تا صد کیلووات)

فرآیند خرید تضمینی برق از نیروگاه های تجدید پذیر و پاک که به وسیله مشترکین برق ، تا سقف ظرفیت انشعاب احداث می گردد ، طی مراحل زیر صورت می پذیرد:

1 – ثبت نام آنلاین در سایت ساتبا

2 – بررسی مدارک توسط شرکت توزیع نیروی برق از نظر : احراز شرایط مالکیت ساختگاه ، رعایت سقف ظرفیت انشعاب و عدم وجود قرارداد مشابه در آن انشعاب

هنگام مراجعه به شرکت توزیع لطفا کارت شناسایی ملی و آخرین قبض پرداختی برق انشعاب مربوط را به همراه داشته باشید.لازم به توضیح است قبض برق باید به نام متقاضی احداث نیروگاه باشد.

3 – ارائه مجوز اولیه به متقاضی و انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق بین شرکت توزیع نیروی برق و متقاضی برای احداث سامانه نیروگاه ( آغاز بازه زمانی 20 ساله خرید تضمینی برق )

4 – انتخاب پیمانکار ذیصلاح و عقد قرارداد احداث نیروگاه توسط متقاضی

5 – اتمام عملیات احداث نیروگاه و اعلام به شرکت توزیع نیروگاه برق برای نصب کنتور و بازدید نهایی و راه اندازی نیروگاه

6 – قرائت کنتور برق متقاضی در بازه ی زمانی دوماهه و صدور صورتحساب تولید برق

7 – پرداخت صورتحساب در وجه متقاضی توسط وزارت نیرو ( توسط ساتبا به حساب شرکت توزیع مربوطه و سپس توسط شرکت توزیع به حساب مشترک )

دانلود نمونه قرارداد خرید تضمینی برق یا PPA

قرارداد نمونه بین متقاضیان و پیمانکاران ذیصلاح:(اینجا کلیک کنید)

  یک بار برای همیشه : نحوه کار پنل خورشیدی به چه صورت است؟

قرارداد خرید تضمینی برق بین شرکت های توزیع نیروی برق و متقاضیان:(اینجا کلیک کنید)

نکات خرید تضمینی برق خورشیدی از مشترکین تا سقف ۱۰۰ کیلووات

مبلغ واریزی به حساب مشترکین هر دو ماه یکبار صورت می گیرد.

از سال یازدهم نرخ پایه خرید تضمینی 30 درصد کاهش می یابد.

سازمان های دولتی اجازه استفاده از بودجه دولتی برای احداث نیروگاه خورشیدی را ندارند.اما امکان واگذاری فضای ساختمان های اداری به صورت اجاره ای به سرمایه گذاران بخش خصوصی برای این موضوع وجود دارد.در این صورت ارائه وکالت محضری واگذاری فضای ساختمان به سرمایه گذار الزامی است.

داشتن انشعاب برق در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی الزامی است.

حداکثرظرفیت سامانه خورشیدی قابل احداث محدود به ظرفیت انشعاب برق مشترک و تا سقف 100 کیلووات می باشد.

صدور مجوز احداث نیروگاه و عقد قرارداد 20 ساله برای تمام مشترکین انواع تعرفه‌های خانگی،تجاری،صنعتی وکشاورزی مقدور می‌باشد.

تمام هزینه‌های احداث نیروگاه و خریداری تجهیزات واجرای آن بعهده متقاضی بوده و با نظارت شرکت توزیع برق انجام می شود.

نیروگاه خورشیدی توسط شرکت توزیع برق به شبکه متصل می‌شود وانرژی تولید شده با کنتور مجزا به شبکه برق سراسری تزریق و اندازه گیری می‌شود که از کنتور انرژی مصرفی مشترک مجزاست.

مشترک همچنان تمام انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از شبکه سراسری برق و از طریق کنتور برقی که داشت مصرف می کند، بنابراین تغییری در مبلغ فیش برق دریافتی ایشان به وجود نخواهد آمد.

پس ازپایان دوره خرید تضمینی، سرمایه گذار مجاز به فروش برق در داخل کشور در قالب قرارداد دوجانبه، بورس انرژی، بازار برق و یا هر قالب مورد تایید وزارت نیرو خواهد بود. صادرات برق نیروگاه های موضوع این مصوبه منوط به در یافت مجوز جداگانه خواهد بود.

  دو خبر خوب برای انرژی خورشیدی

به منظور حمایت از بومی سازی و ساخت داخل نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک، نرخ خرید از واحدهایی که با تجهیزات برخوردار از دانش فنی، طراحی و ساخت داخل احداث می شوند. حداکثر تا 30 درصد متناسبا افزایش می یابد.

در صورت انتفاع سرمایه گذاران از کمک های بلاعوض دولتی در احداث نیروگاه موضوع قرارداد خرید تضمینی برق، تعرفه خرید تضمینی برق آنها برای اجتناب از احتساب مضاعف متناسبا اصلاح خواهد شد.

نرخ های موضوع این مصوبه برای قراردادهایی اعمال می شود که نیروگاه موضوع قرارداد طی حداکثر 18 ماه از زمان عقد قرارداد به بهره برداری تجاری برسد. در صورت تأخیر در بهره برداری تجاری، آخرین نرخ مصوب وزارت نیرو در زمان شروع بهره برداری تجاری از نیروگاه ملاک عمل برای دوره باقیمانده قرارداد خواهد بود.

29 دیدگاه در “شرایط و مراحل خرید تضمینی برق خورشیدی تا صد کیلووات

  1. محمد گفت:

    سلام حتما باید بالای پنج کیلووات باشع نمیشه با دو سه کیلو وات شروع کرد؟

    1. پشتیبان همیار گفت:

      سلام جنابت محمد بله میشه هیچ محدودیتی نداره

  2. امید رضا گفت:

    سلام
    آیا بدون تملک زمین هم میشود نیروگاه رو راه اندازی کرد ؟
    آیا این اتباع خارجه هم میتوانن از این طرح استفاده کنند ؟

    1. همیار سولار گفت:

      سلام تا سقف یک مگاوات شما میبایست از زمین شخصی خود برای احداث نیروگاه استفاده کنید منتها در صورتی که مالکیت زمین در اختیار شما نباشد با در دست داشتن اجاره نامه بیست ساله از مالک نیروگاه خود را تاسیس کنید. در ارتباط با اتباع خارجی هیچ گونه محدودیتی جهت ورود به این حوزه از طرف کشور وجود ندارد و در صورت سرمایه گذاری اتباع خارجی استقبال نیز میشود.

  3. ناصر گفت:

    سلام من یک انشعاب ۳۲ کیلواتی سه فاز دارم و میخواستم یک نیروگاه ۶۰ کیلواتی احداث کنم ولی میگن میتونی ۲۰ کیوات احداث کنم چاره کار چیست ممنون

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام، شما درواقع انشعاب ۳۲ آمپر سه فاز دارید که این انشعاب حداکثر ظرفیت یک نیروگاه ۲۰ کیلواتی را دارا میباشد ، در صورت امکان باید درخواست افزایش انشعاب بدین

  4. اسماعیل گفت:

    ایابهترنیست به جای صفحات خورشیدی ازاینورترخورشیدی استفاده کنیم که جای کمتری اشغال میکند ونیاز به ساخت وسازانچنانی نداردیااینکه من متوجه نشدم واینورترها به صفحات خورشیدی وصل میشوند

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      اینورتر های خورشیدی به عنوان مبدل DC/AC در سیستم استفاده میشود، جهت کسب اطلاعات بیشتر با جستجوی در مجله خورشیدی میتوانید به مقالات مربوط به این موضوع دسترسی داشته باشید

  5. اسماعیل گفت:

    ایا برای ثبت نام اولیه وگرفتن مجوز که باید قبض برق به نام مالک باشد اگر شخصی درخانه پدری سکونت دارد میتواند به نام خودش مجوز بگیرد یا حتماباید بامشخصات پدرش ثبت نام کند

  6. اسماعیل گفت:

    باتشکرازپاسخ شما
    احداث نیروگاه خانگی 1کیلووات باهزینه 7-9 میلیون تومن که فرمودین ….اگه مامبلغ رو10میلیون تومن درنظربگیریم ماهانه چقدبهمون درامدمیده

  7. اسماعیل گفت:

    ایا برای احداث خانگی وام بهمون نمیدن
    یکی ازدوستانم میگفت خود اداره برق بهت وام میده بعدش یه مدتی برق روازت خریداری میکنه تازمانی که وام تصفیه بشه ایا درسته؟

    2-ایا باپنج 5میلیون میشه نیروگاه خانگی راه انداخت اگه میشه درامد ماهیانش چقدره؟

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      ۱-وامی برای احداث نیروگاه های خانگی تعلق نمیگیرد، بعضا شرکت ها بصورت شخصی شرایط دریافت کمک هزینه اجرا را فراهم میکنند.
      ۲-هزینه احداث هرکیلوات نیروگاه خانگی حدودا ۷-۹ میلیون تومان بسته به تجهیزات مورد استفاده میباشد.

  8. علیرضا گفت:

    جناب امیرحسین ماجانی اینکه شما میگی با صد ملیون میشه ده کیلو واتی احداث کرد،اگه همه چی رو لادی در نظر بگیریم توی 30 روز درآمدش چقد میشه؟خواهشا عدد بگین

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام، ضمن تشکر از شما. لطفا جهت براورد میزان درآمد و هزینه های نیروگاه با سفارش گزارش طرح توجیهی-اقتصادی مربوط به نقطه جغرافیایی خود ، از این موضوع مطلع شوید.

  9. علیرضا گفت:

    با سللم.
    جناب میخواستم بدونم با صد ملیون هم میشه صفحه ی خورشیدی راه انداخت؟
    و اگه ممکنه بگید ماهیانه چقد درآمدش میشه حدودی.
    لطفا سریع حواب بدین منظرم

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام
      با این مبلغ حدودا یک نیروگاه ۱۰ کیلواتی میتوان در نظر گرفت.
      درآمد شما بسته به نقطه جغرافیایی شما و پارامترهای دیگری در نظر گرفته میشود که میتوانید با سفارش طرح توجیهی از آنها مطلع شوید.

  10. اشرفی گفت:

    سلام وقتتون بخیر و خسته نباشید
    بنده نمیدونستم در محل انشعاب ضروری هست برای نیروگاه تا ظرفیت 100 کیلو وات به شرکت توزیع مراجعه نموده و انها هم از تمامی ادارات برای زمین ما استعلام گرفتند و این 11 اداره پاسخ بلامانع ی دادند حالا برای قرارداد که رفتیم میگن چون زمین ت خام هستش و انشعاب تو محل نداری با 490 تومان باهات قرار داد میبندیم و با این افزایش قیمت تجهیزات مبلغ 490تومان بصرفه نیست
    حالا هر چه از ا داره برق تقاضا انشعاب می کنیم میگن نمی تونیم بهتون انشعاب برای زمین خام بفروشیم به نظرتون باید چیکار کنم ؟
    دستور العمل یا ایین نامه و … خلاصه چیزی هست تا بر اساس اون بتونم برای زمین م انشعاب برق بیارم تحت عنوان نیروگاه خورشیدی ؟
    اداره برق میگه اول کاری رو اونجا راه بنداز و برای اون کار تقاضا برق بکن بعد از اون بیا تا با اون انشعاب موجود قرارداد ببندیم
    ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر فراوان

    1. رضا نصرالهی گفت:

      درود بر شما دوست عزیز
      مسائل را از یکدیگر جدا کنید لطفا.
      در حالت نخست که انشعاب دارید، قیمت پایه برای شما 700 تومان هست. اما کنتوری که میذارند بر حسب ساعت نمیتونه تفکیک کنه انرژی ترزیق شده به شبکه رو.
      اما تو حالت دوم قیمت پایه 490 هست ولی کنتوری که میذارند قابلیت تفکیک رو داره و توانیر یه ضریبی اعلام می کنه که برق رو تو یه سری ساعات گرونتر میخره. یعنی در نهایت درآمد در یکسال تقریبا برابر خواهد بود.
      برای پشتیبانی بیشتر میتونید از بسته های مشاوره ی تخصصی و طرح توجیهی استفاده کنید.
      پیروز باشید.

  11. صداقتی گفت:

    با سلام برای خرید پنل خورشیدی جهت خانه روستایی چقدر هزینه لازمه ؟

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام،
      برای برآورد هزینه نیازمند محاسبه تجهیزات بر اساس مصرف شما میباشد.
      لطفا با کارشناسان بخش در ارتباط باشید.

    2. فتاحی گفت:

      سلام .آیا میشه در شمال اصفهان نیروگاه خورشیدی خانگی نصب کرد و با داشتن کنتور 25 آمپر از شروع نصب تا پایانش چقدر هزینه میشود لطفا زودتر جواب دهید ممنون

  12. مهرداد گفت:

    سلام
    خسته نباشید
    تعرفه خرید هر کیلو وات برق نیروگاه خورشیدی کوچک خانگی 800 تومن هست.
    امیدی به افزایش این عدد هست؟
    چه تاریخی برای افزایشش اعلام شده؟

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام، در چند ماه اخیر به دلیل نوسانات قیمت ارز بازگشت سرمایه با این مبلغ خرید افزایش یافته ، راهکارهایی از جمله تاثیر استفاده از تجهیزات داخلی بر افزایش قیمت خرید برق تا کنون اعلام شده که دست بررسی هستند ، اخیرا هم مصوبه افزايش نرخ خريد برق تجديدپذير که از طرف ساتبا به وزارت نیرو ارسال شده است و منتظر تایید جناب آقای دکتر بختیار می‌باشد ، در بند اول این مصوبه آمده است که نرخ خرید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک اعم از⁩ نیروگاه‌های خورشیدی و⁩ نیروگاه‌های بادی ۳۰ درصد افزایش یابد.

  13. شهرام رستمی گفت:

    سلام.هزینه ساخت نیروگاه ۵ کیلو وات چقدر میشه؟
    با تشکر

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام
      با قیمت های حال حاضر در حدود ۵۰ میلیون تومان باید در نظر داشته باشید.

  14. نيما گفت:

    با سلام
    اگر انشعاب برق نداشته باشيم و در خواست كنتور از اداره توزيع خواسته شود آن وقت به چه نرخي اداره برق انرژي توليد شده را مي خرد
    با تشكر

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام
      پس دریافت فرآیند دریافت انشعاب و شما مشترک شرکت توزیع خواهید بود و با نرخ معمول خریداری میشود.
      با احترام

  15. مرتضی گفت:

    سلام اهل کرمانشاه هستم ساخت نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ کیلو واتی چقدر سرمایه میخواهد

    1. رضا نصرالهی گفت:

      سلام
      حدودا 800 میلیون تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *