6 مورد از معایب ترکر یا استراکچر ردیاب خورشیدی
در مطلب قبل به بررسی مزایای ردیاب خورشیدی پرداختیم.در این مقاله به 6 مورد از معایب استراکچر متحرک خورشیدی خواهیم پرداخت.شما با دانستن مزایا و معایب ترکر خورشیدی خواهید توانست در انتخاب مدل ترکر خود تصمیم مناسبتری را بگیرید.همچنین شما می توانید شش مورد از معایب تعقیب کننده تراکر خورشیدی را اینجا مطالعه بفرمایید.
سازه های خورشیدی متحرک یا ردیاب های خورشیدی با دنبال کردن مسیر خورشید باعث افزایش بازدهی سیستم های خورشیدی خواهند شد ، اما این بخشی از ماجرا میباشد در ادامه به تفصیل معایب آنها میپردازیم:
قیمت بیشتر استراکچر ردیاب خورشیدی
ردیاب های خورشیدی به نسبت استراکچر های ثابت و فصلی گرانتر هستند.دلیل این امر هم فناوری پیچیده تر و قطعات متحرک در این سازه ها می باشد.این افزایش قیمت متغییر می باشد.عوامل تاثیر گذار در قیمت گذاری نهایی استراکجر متغییر عبارت است از :
- حجم پروژه
- جنس خاک پروژه
- رطوبت و نقطه جغرافیایی
- دسترسی به جاده اصلی
- ارتفاع استراکچر از زمین
برای تخمین و محاسبه ی قیمت روز این موارد می توانید با مشاوران همیار سولار تماس بگیرید.
تعمیر و نگهداری سیستم ترکر
با اینکه فناوری ترکر خورشیدی امروزه پیشرفت های زیادی داشته است اما باز نگهداری و خراب شدن این سیستم جز مسائل کاملا حل نشده ی صنعت انرژی خورشیدی می باشد.
در ادامه به چند مسئله ای که ممکن است برای شما پیش بیاید اشاره خواهیم کرد :
- خراب شدن موتور ترکر و نیاز به تعویض برای هر استرینگ
- خراب شدن موتور ترکر و نیاز به تعمیر برای هر استرینگ
- نیاز به روغن کاری و رسیدگی های بازه ای برای موتور
- خراب شدن سنسور ها
- حساسیت ضعیف سنسور ها و خطا در تشخیص جهت صحیح
- عدم پایداری در آب و هوای غیرمعمول
البته با محاسبه و انتخاب یک ترکر خورشیدی خوب و با گارانتی مناسب می توانید تا حدی از این مسائل در امان باشید.همچنین شرکت های خارجی تولید کننده ردیاب خورشیدی ممکن است در عملیات تعمیر و نگهداری در بلند مدت پشت شما را خالی کنند.دلیل این امر هم تاثیر پذیری از مسائل بین المللی نظیر تحریم های ظالمانه و ضعف دستگاه دیپلماسی می باشد.
عملیات اولیه ی بیشتر برای نصب ترکر خورشیدی
با توجه به اینکه سیستم ردیاب خورشیدی نیازمند ریزه کاری های بیشتر در نصب است و نصب آن به نسبت مدل ثابت پیچیده تر می باشد لذا هزینه ی اولیه برای نصب بیشتری خواهد داشت که خود یکی از بزرگترین معایب ترکر های خورشیدی به شمار میرود. هزینه هایی نظیر سیم کشی های بیشتر ، حساسیت بیشتر در مباحث حفاظتی ، استحکام بیشتر برای خاک و … می باشد.
لذا باید محاسبه کرد که این افزایش هزینه های نصب در مقابل افزایش درآمد به صرفه می باشد یا خیر!
ریسک پذیری ترکر خورشیدی
در ردیاب های خورشیدی گاها دیده شده که به دلیل عدم محاسبات دقیق ، پس از چند سال نیروگاه به حالت ثابت در می آید و مدیر نیروگاه تصمیم می گیرد که دیگر نیروگاه متحرک نباشد.این حالت در نیروگاه های متحرک تک محوره بیشتر دیده می شود.چرا که درصد افزایش تولید نیروگاه در مقایسه با حالت ثابت به نسبت هزینه و وقت صرف شده مناسب نیست.فرضا 15 درصد باعث افزایش تولید برق شده اما هزینه ها را 10 درصد افزایش داده است.
اما پروژه هایی که ردیاب دو محوره استفاده می کنند به دلیل افزایش راندمان تا 40 درصد هزینه های پروژه را در بلند مدت پرداخت می کنند تا درآمد بیشتری نصیبشان شود.
یک نکته ی مهم در استفاده یا عدم استفاده از ترکر خورشیدی این است که گاها در نیروگاه های خورشیدی با سرمایه گذار ، از ترکر خورشیدی در ابتدای پروژه استفاده می کنند اما پس از بازگشت سرمایه سرمایه گذار یا بازپرداخت کامل وام ، از تعمیر و نگهداری ترکر ها خودداری می کنند.چرا که هدفشان سریعتر تسویه کردن وام بوده و در ادامه به دنبال درد سر کمتر برای نیروگاه هستند.
از طرقی پس از گذشت مدت زمانی(معمولا بین 10 تا 15 سال ) ترکر ها با دقت کمتری کار می کنند و نیاز به اورهال دارند.
عدم تطابق با شرایط محیطی سخت
در آب و هوای با باد شدید یا برف و بوران استفاده از ترکر ریسک زیادی به همراه دارد.معمولا در این آب و هوا از استراکچر خورشیدی پایه ثابت استفاده می کنند.ترکر ها راهکار مناسب برای اقلیم گرم و خشک هستند.
آستانه تحمل ترکر ها
یکی دیگر از معایب ترکر ها تحمل وزن مشخص توسط آنهاست.البته این مورد بسته به شرکت تولید کننده ی ترکر و ضمانت هایی دارد که شرکت مذکور ارائه می کند.گاها بعضی از ترکر های پیش ساخته توانایی حمل مدل های سنگین پنل خورشیدی را ندارند.لذا پیش از خرید ترکر های آماده باید حتما به کمک نرم افزارهای شبیه ساز تحمل پذیری سازه ای استراکچر متحرک مورد بررسی قرار بگیرد.