تخصصی, مجله آموزشی

5 مزیت ترکر(ردیاب) خورشیدی

باتوجه به افزایش تقاضای ترکر خورشیدی ، در این مقاله به بررسی 5 مورد از اصلی ترین مزایای استراکچر های متحرک خورشیدی می پردازیم.ترکر خورشیدی یکی از حرفه ای ترین ابزارهای نصب سیستم های خورشیدی در حال حاضر هستند.

وقتی که زاویه ی تابش پنل با خورشید در طول روز نامناسب باشد ، میزان بهره وری نیروگاه بسیار کاهش می یابد.در چنین مواقعی استفاده از ترکر خورشیدی میزان تولید برق را 10 تا 25 درصد افزایش می دهد.

ترکر ها مسیر حرکت خورشید را دنبال می کنند و سپس پنل ها را با بهترین زاویه با خورشید قرار می دهند.

دلیل اینکه هنوز ترکر ها در ایران برخلاف سایر نقاط دنیا جا نیوفتاده است عدم آشنایی سرمایه گذاران با این فناوری جدید و رو به رشد می باشد.در این مقاله به مزایای ترکر خورشیدی خواهیم پرداخت.

شش مزیت ترکر خورشیدی یا ردیاب خورشیدی یا استراکچر متحرک پنل خورشیدی

طبیعتا اولین مزیتی که به ذهن می آید این است که ترکر خورشیدی می توانند مقدار تولید برق نیروگاه را 10 تا 25 درصد افزایش دهند.البته در مدلهای دو محوره این مقدار بیشتر هست.اما مدل مورد بحث ما ترکرهای تک محوره هستند.

شاید بپرسید برای مشخص کردن مقدار دقیق بین 10 تا 25 درصد چه کار باید کرد؟

پاسخ ساده است.این اختلاف بازه به دلیل تفاوت زاویه ی خورشید در اقلیم های مختلف آب و هوایی می باشد.برای محاسبه ی دقیق این مقدار باید از نرم افزارهایی مثل PVsyst یا Solarius استفاده کرد.برای محاسبه دقیقتر می توانید با مشاورین همیار سولار صحبت کنید و یا طرح توجیهی مخصوص پروژه ی خود دریافت کنید.

  عیب یابی نیروگاه خورشیدی با پهبادها چگونه است؟

مزیت دوم ترکر خورشیدی انعطاف بسیار بالای آنها می باشد.این ترکر ها متناسب با درخواست کارفرما قابلیت طراحی دارند.پارامترهای انتخاب این استراکچر ها بسیار متنوع است.

پیمانکاران ابتدا باید طرح توجیهی شامل حالت های مختلف ترکر خورشیدی را به پیمانکار ارائه کنند.سپس در آن میزان هزینه ی اولیه ، درآمد سالانه و هزینه ی تعمیر و نگهداری آمده باشد.سپس کارفرما متناسب با وضعیت خود نسبت به انتخاب یک ترکر اقدام نماید.

پارامتری هایی نظیر تعداد محور ترکر ، مسیر هر محور ، حجم حرکت هر محور ، نحوه تعمیر و نگهداری ، الزامات الکتریکی ، بازه ی تغییر زاویه ها دخیل هستند که به انتخاب کارفرما باید تنظیم شوند.

استفاده ی بهینه از فضا مزیت دیگر ترکر خورشیدی می باشد.به عنوان مثال فضای اشغال شده برای یک نیروگاه 100 کیلووات با استراکچر ثابت 20 درصد بیشتر از فضای اشغال شده توسط نیروگاه 100 کیلووات با استراکچر متحرک است.

یکی دیگر از مزیت ها تولید برق بیشتر در زمان پیک برق است.همانطور که می دانید برق خورشیدی در زمان پیک مصرف برق گرانتر خریده می شود.این مورد یکی از فاکتورهای بسیار مهم و تاثیر گذار در صنعت نیروگاه خورشیدی می باشد.حال اگر یک نیروگاه در زمان های اعلام شده برق بیشتری را تولید نماید یقنا درآمد بیشتری خواهد داشت.

به عنوان مثال اگر در زمان اعلام شده برق نیروگاه 20 درصد بیشتر تولید شود و ضریب تولید در زمان پیک مصرف را نیز 2 در نظر بگیریم.درآمد نیروگاه مذکور تا 40 درصد در زمان پیک بار بیشتر محسوب می شود.

پیشرفت علم مکانیک و الکترونیک باعث شده است تا هزینه های سرسام آوری که ترکر خورشیدی تا دو سه سال گذشته داشتند کاهش پیدا کند.دیگر نیاز به تعویض 100 درصد سیستم در بازه های زمانی مشخص نیست.بلکه با اقدامات مناسبی می توان طول عمر ترکر خورشیدی را بسیار بیشتر کرد.

  بزرگترین مزرعه های خورشیدی جهان قسمت دوم