5 موضوع مهم که در مورد ذخیره ساز ها باید بدانید!
چرا ذخیره انرژی مهم است؟
داخل این مقاله با نحوه کارکرد ذخیره ساز و مزایای ذخیره ساز خورشیدی آشنا خواهید شد. ادارات برق استانی و کشوری جهت کنترل مصرف و صرفه جویی در میزان سوخت دارای برنامه های قطعی برق در اکثر مناطق کشور به خصوص در فصول گرم سال می باشند. به دلایل ایمنی، سیستم های خورشیدی متصل به شبکه نیز باید هنگام قطع شدن شبکه خاموش شوند. این موضوع باعث شده است که بسیاری از صاحبان خانه های خورشیدی به دنبال محصولی باشند که بتواند برق خانه هایشان را در هنگام قطع برق تامین کند. باتری ها نگاه خوشایندی به آینده ارائه می دهند که در آن شرکت های برق، وابستگی کمتری به نیروگاه های بزرگ داشته باشند و در عوض سیستم های تجدیدپذیر نظیر نیروگاه های خورشیدی پراکنده را به عنوان یک عامل پشتیبان در نظر بگیرند.
پنل های خورشیدی + ذخیره سازها در هنگام قطع برق چگونه کار می کنند؟
برای تامین برق یک خانه در هنگام قطع برق، باید یک ریزشبکه ایجاد شود. ریزشبکه یک سیستم بسته است که جایگزین برق ارائه شده توسط شبکه برق می باشد. هنگامی که قطعی شبکه تشخیص داده می شود، ریزشبکه(که در اینجا ترکیب پنل خورشیدی و سیستم ذخیره ساز میباشد) تنها در چند میلی ثانیه روشن می شود. برای حفظ باتری و تامین انرژی مهم ترین وسایل برقی خانه مانند یخچال، روشنایی و… ؛ میبایست وسایل غیر ضروری مانند واحدهای AC که انرژی زیادی مصرف می کنند، معمولاً طوری برنامه ریزی می شوند که در طول زمان قطعی برق خاموش شوند. هدف ایجاد یک سیستم هماهنگ است که می تواند چند ساعت – یا در بدترین حالت چند هفته – تا زمان بازگشت برق شبکه دوام بیاورد.
آیا سیستم های ذخیره ساز به نفع شبکه هستند؟
هر سیستم انرژی خورشیدی، صرف نظر از وجود یا عدم وجود سیستم ذخیره ساز، برای شبکه مفید اند و فشار بر تاسیسات شبکه برق سراسری را کاهش می دهد. سیستم های ذخیره ساز خورشیدی مرکزی میتوانند با تزریق برق ذخیره شده در خود به شبکه در ساعات اوج مصرف کمک شایانی را برای شبکه برق سراسری به همراه داشته باشند. در آینده، شرکتهای خصوصی و دولتی جهت تعامل فعالتر با مشترکینی که از سیستم ذخیره ساز در خانه های خود استفاده میکنند همکاری های بیشتری خواهند داشت تا پایداری بیشتر شبکه را فراهم کنند. این استراتژی با محبوبیت بیشتر انرژی های تجدیدپذیر کلیدی خواهد بود.
چرا هزینه سیستم ذخیره ساز اینقدر زیاد است؟
بر خلاف باتری ماشین که جوری طراحی شده اند تا پس از خالی شدن یا همان دشارژ کمتر از 20 درصد مجددا با استارت و روشن شدن ماشین باتری شارژ شود؛ در سیستم خورشیدی میزان خالی شدن و د شارژ باتری بیش از 20 درصد بوده و بعضا ممکن است باتری ها تا 80% دشارژ شوند. با توجه به این موضوع که بیان شد نیاز به یک باتری برای سیستم ذخیره ساز داریم تا بتواند عمق دشارژ بالایی داشته باشد. باتری هایی با این مشخصات میتواند شامل باتری های زیر باشند:
- باتری AGM
- باتری GEL
- باتری لیتیوم یون
که با توجه به طول عمر بالای بین 5 تا 10 سال دارد قیمتشان نیز بیشتر است. با توجه به بررسی های صورت گرفته این نتیجه حاصل شده است که میزان سیستم ذخیره ساز برای هر خانه متفاوت است. در نظر گرفتن سیستم ذخیره ساز برای یک واحد مسکونی نیاز به بررسی تخصصی و عمیق تری دارد چرا که میزان مصرف ، نحوه استفاده و ساعت های مصرف برق برای هر واحد متفاوت می باشد. هر خانه به نصب سفارشی و سیستم های مدیریت انرژی قوی و قابل اعتماد نیاز دارد.
مزایای داشتن سیستم ذخیره ساز خورشیدی چیست؟
داشتن یک سیستم ذخیره ساز مطمئن و بهینه همانطور که بیان شد مزیت های مهمی دارد، جدا از اینکه در زمان قطعی برق میتوانیم از برق ذخیره شده در انها برای تامین مصارف مهم و اساسی خود استفاده کنیم، یک مزیت مهم و اساسی دیکر نیز میتواند داشته باشد.
در زمان های اوج مصرف یعنی ساعات 4 بعد از ظهر تا 9 شب که میزان مصرف برق در اوج خود می باشد، میتوانیم برق ذخیره شده در سیستم های ذخیره ساز را به شبکه برق سراسری تزریق کنیم. در اینصورت علاوه بر اینکه کمک شایانی به سیستم شبکه برق سراسری کردیم، یک منبع درآمد نیز برای خود به وجود آورده و یک منفعت دو طرفه برای خود و سایرین می باشد.
تفاوت تولید داخلی و خارجی در چیست ، لطفا توضیح دهید