عمومی, مجله آموزشی

۷ مورد از معایب سیستم های خورشیدی

در مقاله مزایای سیستم های خورشیدی به بیان نکات مثبت این سیستم ها پرداختیم، طبیعتا یکسری معایب نیز خواهد داشت.از همین رو دانستن این معایب پیش از استفاده از این سیستم ها می تواند کمک شایانی به شما کند.

در این مقاله به بررسی هفت مورد از معایب سیستم های خورشیدی خواهیم پرداخت.

1.سیستم خورشیدی در شب کار نمی کند.

بعضی از مردم که به خورشیدی علاقمند می شوند،نگران تامین برق در شب می شوند.برای حل این قضیه باتری های خورشیدی وجود دارند که انرژی لازم را برای روزهای ابری و شب ها ذخیره می کنند.اما به هر حال تکنولوژی باتری به اندازه کافی پیشرفت نکرده است. استهلاک و قیمت بالا مهم ترین مشکلات باتری ها هستند. البته راه دیگری برای تامین برق در شب ها هم وجود دارد که استفاده همزمان از برق خورشیدی و برق شبکه است.بدین صورت که در شب ها و روزهای ابری از برق شبکه استفاده می شود. هر چند با توجه به قیمت پایین برق شبکه در ایران استفاده از راه دوم چندان منطقی نیست.تقریبا می شود گفت این مورد از بزرگترین معایب سیستم های خورشیدی آفگرید می باشد.

در ارتباط با پمپ آب برای چاه کشاورزی که مصرف برق بالایی دارند، در صورت استفاده از باتری جهت ذخیره سازی برق تولیدی صفحات خورشیدی و استفاده از آن در طول شب هزینه سیستم تا سه برابر افزایش می یابد. بنابراین به هنگام نصب پمپ آب خورشیدی معمولا از باتری استفاده نمیشود و به صورت روزکار از سیستم بهره برداری می شود.

  انرژی خورشیدی در مقابل انرژی باد: کدام منبع انرژی برای خانه شما مناسب است؟

2.پنل های خورشیدی جذاب نیستند.

زیبایی در چشمان بیننده است.پنل های خورشیدی در عصر حاضر صیقلی،جمع و جور و با اندازه های مناسب هستند.در حال حاضر سیستم های جدید به شکلی بسته می شود که باکس اینورتر و تجهیزات جانبی در مکانی مخفی قرار دارند و در نمای کلی فقط پنل های خورشیدی دیده می شوند که در برخی ها مواقع حتی باعث زیبایی سقف ها می شوند.به هر حال این انتقاد از سمت بعضی از مردم وجود دارد که پنل های خورشیدی از لحاظ ظاهری چندان جذاب نیستند.هم چنین با چیدمان متفاوت می توان تا حدودی این انتقادات را هم برطرف کرد.(چند نمونه از طراحی های زیبای پنل های خورشیدی را اینجا ببینید.)

3.نمی توانید یک سیستم خورشیدی خانگی را به تنهایی نصب کنید.

زمانی که فکر می کنید نمی توانید یک سیستم خورشیدی برای خانه خود نصب کنید و این یک عیب است،آن را به یک متخصص خورشیدی بسپارید که تا طی فرآیندی ساده آن را برای شما اجرا کند.در مطلبی به 5 مرحله احداث نیروگاه خورشیدی خانگی پرداختیم که در اینجا می توانید مطالعه کنید.نصاب های حرفه ای خورشیدی در زمینه طراحی و نصب سیستم خورشیدی برای خانه و محل کار شما تخصص دارند.به گونه ای طراحی می کنند که بیشترین بازده را برای شما به ارمغان آورد و بیشترین صرفه جویی در هزینه ها رقم بخورد.برای اطلاع از نزدیکترین متخصصین خورشیدی به محل زندگی شما به بخش مشاوره همیار سولار مراجعه کنید.

4.سقف خانه من مناسب برای خورشیدی نیست.

این یک حقیقت است که پنل های خورشیدی در هر ساختمانی بسته به سایه اندازی و زاویه سقف آن کار نخواهد کرد.قطعا اگر بیشترین بازده را می خواهید باید فضای مناسبی هم داشته باشید.شرکت های خورشیدی در سراسر دنیا با این مشکلات مردم روبرو هستند و راه حل هایی هم وجود دارد.یکی از این راه حل ها استفاده از پنل های لایه نازک است که در سایه هم تولید برق دارند.یا استفاده از پنل های خورشیدی با کیفیت است که اگر یکی از پنل ها سایه افتاد بقیه پنل ها از کار نیافتند.شرکت های مختلف راه حل های مختلفی برای این قضیه دارند.(آیا خانه من مناسب سیستم خورشیدی است؟)

  عیب یابی نیروگاه خورشیدی با پهبادها چگونه است؟

5.خورشیدی به محیط زیست آسیب می زند.

پنل های خورشیدی یک محصول تولیدی هستند و مانند هر محصول دیگری که فرآیند ساخت دارد،اثرات محیط زیستی دارند.از مواد شیمیایی که برای ساخت پنل ها استفاده می شود تا بحث های حمل و نقل و… .با این حال خورشیدی یکی از شکل های تولید انرژی موجود با کمترین میزان آلودگی است.

6.برخی پنل های خورشیدی کیفیت بالایی ندارند.

این حقیقت قابل درک است که مدل های گوناگونی از پنل های خورشیدی در بازار وجود دارد.با سطح های مختلف بازده،طول عمر،ماندگاری،میزان خروجی و طراحی.ما حتما پیشنهاد می کنیم که قبل از انتخاب پنل خورشیدی برای منزل یا محل کار خود،تحقیقات لازم را بر اساس فاکتورهایی که ذکر شد انجام دهید که هم میزان خروجی سیستم شما و هم میزان هزینه شما را در طولانی مدت تحت تاثیر قرار می دهد.ارزش این را دارد که پنل خورشیدی با کیفیت بخرید هر چند در سیستم های کوچک ممکن است مقرون به صرفه نباشد.

۷.هزینه سیستم های خورشیدی بالاست.

یکی از مهمترین عوامل تصمیم گیری برای احداث نیروگاه خانگی خورشیدی هزینه اولیه بالای آن باشد، حتی اگر نوسانات ارزی را هم در نظر بگیریم که خود موجب افزایش هزینه احداث این نیروگاه ها میگردد، همچنان بازگشت سرمایه مناسبی دارند.

حال که با مزایا و معایب سیستم های خورشیدی آشنا شدید برای تصمیم گیری تکمیلی در خصوص ورود به این زمینه می توانید با مشاوران همیار سولار ارتباط بگیرید.


اینستاگرام همیار سولار

جهت اطلاع از تازه های خورشیدی و اخبار در ایران و خارج از کشور با کلیک بر روی تصویر زیر ما را در اینستاگرام دنبال کنید

اینستاگرام همیار سولار

author-avatar

درباره مهندس زانا قادری

فعال حوزه انرژی های تجدید پذیر از سال ۹۳ | دارای گواهی ثبت اختراع ترکر خورشیدی | مهندس ارشد برق گرایش قدرت | طراح و مجری سیستم های برق خورشیدی | کارشناس فنی شرکت همیارسولار

19 دیدگاه در “۷ مورد از معایب سیستم های خورشیدی

  1. Amir گفت:

    سلام
    بابت مطالب مفید داخل سایت بسیار سپاس گذارم
    آیا سیستم خورشیدی در زمستان که روزها کوتاه است هم مورد استفاده واقع میشود؟

    1. مدیر سایت گفت:

      سلام، بله، طبیعتا راندمان کمی پایینتر خواهد بود

  2. محسن گفت:

    با سلام و درود بیکران
    باتری ها و سلول های خورشیدی در روزهای برفی روزهای بارانی و ابری کار میکنند؟؟؟

  3. هادی گفت:

    سلام.ضمن سپاس از مطالب خوبتون.سوال من هم اینه که در دمای بالای 40درجه پنل ها آسیب نمیبینن؟اگه امکان آسیب هست چه راهکاری براش اجرا میشه؟سپاس مجدد.

  4. هما گفت:

    توی برف و بترون خراب میشه؟ یا عمرش کم میشه؟

  5. زواری گفت:

    آیا نصب پنل خورشیدی در پشت بام برای سلامتی انسان مضر هست؟؟؟

    1. مدیر سایت گفت:

      با سلام
      خیر

  6. کاربر گفت:

    معایبی که همه ی روش ها دارند رو برای چی قرار میدهید؟
    خیلی دیدگاه یک جانبه ای هست

    1. همیار سولار گفت:

      ضمن تشکر از شما بابت ارسال نظر ارزشمندتون، همه روش ها معایبی دارند و استفاده از انرژی خورشیدی هم مستثنا نیست، در مقاله قصد ما معرفی معایب بصورت کاملا بی طرفانه بود! ما طرفدار دو آتیشه انرژی خورشیدی هستیم 🙂

  7. Ufat گفت:

    یکی از معایب انرژی خورشید اینه که نمیشه باهاش اسراییل رو نابود کرد!

    1. فاطمه گفت:

      سلام من مدد جوی کمیته امداد هستم قرار شده یه وام ۱۵۰ملیونی بابت نب پنل خورشیدی دریافت کنم واداره برق بیاره برام پنل نصب کنه …ووام رو درطول ۵سال از روی کارکرد پنل برداشت کنن …شنیدم که باطری هاش خرابی زیاد داره وهزینه استهلاکش بالاست اگر کسی دراین مورد اطلاعاتی داره ممنون میشم راهنمایی کنه؟؟؟

  8. علی گفت:

    من یه راه‌حل دارم که بیشتر معایب رو پوشش میده اما متاسفانه کسی خریدارش نیست من راه حلم رو دور ریختم

    1. ایمان گفت:

      سلام راه حل شما چیه؟

  9. کامبیز محمّدی گفت:

    سلام.اگه امکان دارد درمورد موارد زیر منو راهنمایی نمایید:
    1- درمورد محدودیت های استفاده از پنل خورشیدی در دمای بالای 40درجه واینکه راندمان وبازدهی سیستم تا چقدر کاهش می یابد؟
    2- کثیف بودن سطح پنل چه تأثیری در بازدهی پنل دارد وبازدهی پنل را تاچند درصد کاهش میدهد؟
    3-عمر مفید یک پنل خورشیدی چند سال است؟
    4- گارانتی یک پنل خورشیدی ازطرف کارخانه سازنده معمولاًچند سال می باشد؟
    5- بهترین پنل های موجود دربازار محصول چه شرکتی می باشند؟
    6- بقایای پنل خورشیدی (ازلحاظ موارد بکار رفته در ساختمان)برای محیط زیست چه ضرری دارد؟
    باتشکّر

    1. رضا نصرالهی گفت:

      درود بر شما
      شما میتوانید از اشتراک ویژه ی پرسش و پاسخ استفاده فرمایید. بدین منظور یکی از طرح های توجیهی سایت را متناسب با ابعاد پروژه ی خود خریداری نمایید و پس از آن با مشاور خود تماس حاصل کنید. چون مواردی که پرسیدید باید به صورت عددی محاسبه شود و برای هر پروژه متفاوت است.

  10. عبادالله "جمال" گفت:

    سلام! من اینرا ندانستم که چقسم سولر خورشیدی به محیط زیست آسیب میرساند؟
    میشه کمی وضاحت بتی لطف تان خواهد بود.
    تشکر

  11. محمد کرمانی گفت:

    علاقمند شدم به استفاده از انرژی خورشیدی و تولید برق
    اگر بخواهم دوره نصب وتخصص نصب سلول های خورشیدی را ببینم کجا مراجعه کنم؟

    1. امیرحسین ماجانی گفت:

      با سلام، به زودی جزییات دوره تابستان که بصورت عملی برگزار میشود اطلاع رسانی خواهد شد. لطفا جهت مشاهده اطلاعیه ها کانال تلگرامی یا صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید.

  12. Mrym گفت:

    برام جالب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *