عمومی, مجله آموزشی

انواع انرژی های تجدیدپذیر + عکس

انواع انرژی های تجدیدپذیر

انواع انرژی های تجدیدپذیر کدام ها هستند؟ مزیت و معایب هر کدام به چه صورت است؟ در این مقاله قرار است به این سوالات پاسخ دهیم.

منابع انرژی تجدیدپذیر طبق تعریف به طور مداوم تکرار می شوند یعنی انرژی تجدیدپذیر انتهایی ندارد. سوخت‌های فسیلی مانند زغال‌سنگ یا بنزین می‌سوزند و از بین می‌روند، اما خورشید همچنان می‌تابد و باد همچنان می‌وزد، مهم نیست که چند خانه از آنها برای تولید برق استفاده کنند.
انواع اصلی انرژی های تجدیدپذیر عبارتند از: خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، بیوانرژی، انرژی آبی و هیدروژن. به این نوع انرژی ها انرژی پاک نیز می گویند.

معرفی انواع انرژی های تجدیدپذیر :

در زیر نگاهی دقیق ‌تر به شش مورد از رایج‌ ترین انواع انرژهای جایگزین همراه با فواید آن‌ها می‌ پردازیم.

انرژی تجدیدپذیر خورشیدی

انرژی خورشیدی یکی از انواع انرژی های تجدیدپذیر است که انرژی خورشید را جذب می کند و آن را به برق تبدیل می کند. انواع مختلفی از انرژی خورشیدی وجود دارد، اما شناخته شده ترین آنها سیستم فتوولتائیک است که از فناوری سلول خورشیدی برای تبدیل نور خورشید به برق استفاده می کند.
سلول پنل های خورشیدی دارای یک سطح منحصربفرد برای به دام انداختن نور و برداشت انرژی از نور مرئی و همچنین امواج نور مادون قرمز و ماوراء بنفش هستند. این فناوری نه تنها پنل‌های خورشیدی را در بازار کارآمدتر می‌کند، بلکه به صاحبان سیستم‌های خورشیدی کمک می‌کند تا انرژی کافی برای صرفه‌جویی در هزینه های برق را در طول زمان در اختیار قرار دهد. پنل های خورشیدی 25 سال گارانتی دارند و می توانند برای چندین دهه انرژی پاک تولید کنند.

  فتوولتائیک چیست و چگونه کار میکند؟

انرژی تجدیپذیر خورشیدی

 

انرژی تجدیدپذیر بادی:

باد و خورشید دو نوع تولید برق در مقیاس کاربردی هستند که سریع‌ترین رشد را دارند. از دیگر انواع انرژی تجدید پذیر میتوان به انرژی بادی اشاره کرد. جریان باد توسط توربین های غول پیکر گرفته شده و به برق تبدیل می شود. در واقع، توربین‌های بادی می‌توانند تقریباً نیمی از بادهایی را که به آنها برخورد می‌کند به نیروی الکتریکی تبدیل کنند.

 

انرژی تجدیدپذیر بادی:

انرژی تجدیدپذیر زمین گرمایی:

نیروگاه های زمین گرمایی، گرمای تولید شده از زمین را معمولاً در مناطق نزدیک آتشفشان ها یا فعالیت های تکتونیکی(tectonic)، مهار می کنند. اگرچه نیروی زمین گرمایی را می توان در مکان های دیگر نیز یافت.

انرژی تجدیدپذیر زمین گرمایی:

انرژی تجدیدپذیر زیستی:

قرن هاست که مردم از مواد بیولوژیکی برای تولید انرژی استفاده می کنند. که می تواند شامل یک آتش سوزی ساده یا تبدیل مواد بیولوژیکی به سوخت (مانند استفاده از ذرت برای ساخت اتانول برای اتومبیل) باشد. انرژی زیستی همچنین می‌تواند شامل استفاده از باکتری‌ها برای انتشار گازی باشد که می‌تواند انرژی تولید کند. مواد برای انرژی زیستی را می توان در همه جا یافت و استفاده از آنها برای این منظور  سبب کاهش میزان زباله ها می شود.

 

انرژی تجدیدپذیر برق آبی:

برق آبی یکی دیگر از انواع انرژی های تجدیدپذیر میباشد. این نوع انرژی با حرکت آب ایجاد می شود. با سد کردن یک رودخانه مخزن تشکیل می شود که حرکت آب سبب چرخش توربین می شود و این فرایند باعث تولید برق خواهد شد.

مانند نیروگاه آبی، هیدروکینتیک(hydrokinetic) از انرژی ایجاد شده توسط حرکت آب استفاده می کند. با این حال، نیروی هیدروکینتیکی از حرکت امواج اقیانوس و جریان آزاد آب در رودخانه ها استفاده می کند. اقیانوس ها بیش از 70 درصد سیاره را پوشانده اند و انرژی تولید شده توسط همه این امواج می تواند برای چرخاندن توربین ها استفاده شود. با این حال، انرژی هیدروکینتیک هنوز تا حد زیادی آزمایشی است و اثرات زیست محیطی آن بر زندگی دریایی نامشخص است.

  آیا پنل های خورشیدی از نور خورشید برای تولید برق استفاده میکنند یا از گرمای آن؟

 

نیروگاه تجدید پذیر برق آبی

 

انرژی تجدیدپذیر هیدروژنی:

هیدروژن رایج ترین عنصر در کیهان است و می تواند انرژی زیادی تولید کند و در عین حال آلودگی کمی داشته باشد یا اصلاً آلودگی ایجاد نکند. هیدروژن مایع از دهه 1950 برای پرتاب موشک به مدار زمین استفاده شده است. سلول‌های سوختی هیدروژنی در خودروها و سایر وسایل نقلیه، انرژی شیمیایی هیدروژن را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند و آب و گرما تنها محصولات جانبی هستند.

همه منابع ذکر شده در بالا برای ایجاد رویکردی سازگارتر با محیط زیست در جهت قدرت بخشیدن به دنیای ما ایجاد شده اند. برخلاف سوخت‌های فسیلی که طول عمر محدودی دارند، این شش نوع انرژی جایگزین راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای استفاده از منابع تجدیدپذیر ارائه می‌دهند که به راحتی در دسترس هستند. برخی، مانند انرژی زیستی، حتی با حذف گازهای گلخانه ای و زباله ها، دو چالش زیست محیطی را نیز از بین می برند. این تلاش‌ها همراه با افزایش قیمت سوخت های فسیلی، دسترسی بیشتری به گزینه‌های انرژی پاک‌تر را فراهم می‌کنند و آنها را رایج‌تر خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *