اخبار, مجله آموزشی

شایعه یا حقیقت احداث مزرعه خورشیدی توسط انگلیسی ها

به تازگی شایعه ای در خصوص سرمایه گذاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر در رسانه های عمومی و غیر تخصصی منتشر شده است.همیار سولار به عنوان رسانه ی تخصصی انرژی تجدیدپذیر به بررسی این خبر پرداخته است.

تیتر شایعه

شرکت انگلیسی ساخت نیروگاه خورشیدی در ایران را به دلیل تحریم های جدید متوقف کرد.

خبری با این تیتر در رسانه های بزرگ و پس از آن در کانال های پر مخاطب تلگرام دست به دست پخش شد.منبع این خبر رویترز هست و خبرگزاری های ایرانی هم بدون هیچ اطلاعی این خبر را فقط ترجمه کرده و منتشر کرده اند.

اما ماجرا از چه قرار است ؟؟؟!!!؟؟؟

حدود 8 ماه پیش ، پوشش خبری گسترده ای در خصوص احداث ششمین نیروگاه بزرگ خورشیدی جهان ، در ایران توسط سرمایه گذار انگلیسی پخش شده بود.

ابتدا مصاحبه ی سفیر ایران منتشر می شود که ادعای ترامپ مبنی بر تحریم را بی اعتبار می خواند و از این قرارداد یاد می کند.سپس خبری توسط رویترز منتشر می شود که مدیر شرکت کوئرکاس (quercus) از طریق ایمیل به اطلاع آنها رسانده که میخواهند در ایران سرمایه گذاری کنند.

تا اینجای کار خبر بسیار خوب و امیدوار کننده است.این طرح می تواند باعث اشتغالزایی برای حداقل 30 هزار نفر در حین تاسیس و 1000 نفر در حین بهره برداری بشود.از طرفی ایران را تبدیل به هاب انرژی پاک منطقه می کند و نیاز کشور از سوخت فسیلی را کاهش می دهد.همچنین طبق معاهده ی پاریس ایران معاهدات خودش را انجام خواهد داد.

  محاسبه پنل خورشیدی برای دوربین مداربسته

اما نکات منفی تا اینجا این است که این شرکت فناوری را به ایران منتقل نمی کند بلکه در قالب پروژه همکاری اجناس اروپایی را به ایران می آورد.پنل های استفاده شده در اکثر پروژه های این شرکت پنل jinko و اینورتر های ABB یا SMA بوده اند.

در همین حین که این خبر پخش شده بود ، کارشناسان همیار سولار لیست تمام سرمایه گذاران داخلی و خارجی که درخواست اولیه ی خود را به ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری ایران) ارائه داده بودند بررسی کردند.اما هیچ اثری حتی از درخواست اولیه ی این شرکت نبود.حتی نیروگاهی در مقیاس نزدیک به فاز یک این نیروگاه هم موجود نبود.در حالیکه در همان ایام سرمایه گذاران اتریشی ، آلمانی و ایتالیایی در لیست مذکور موجود بودند.

از طرفی دکتر صادق زاده ، رییس ساتبا در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم موارد فوق را تصدیق کرده اند.

خبر یا شایعه دوم

در میان اخبار بد اقتصادی و افت ارزش ریال و تحریم های شرکت های خارجی که پس از برجام به ایران آمده بودند ، خبر دوم منتشر شد.”خروج شرکت انگلیسی از ایران به دلیل تحریم”

این خبر ابتدا بر روی خبرگزاری رویترز منتشر شد.منبع خبر را رویترز مکاتبه ی ایمیلی با مدیر عامل شرکت انگلیسی مطرح کرده است.پس از آن تعداد زیادی از خبرگزاری های ایرانی و کانال های تلگرامی این خبر بی پایه و اساس را پوشش خبری دادند.در زیر برخی از این خبرگزاری ها را مشاهده می کنید.

خبرگزاری هایی که این شایعه را پخش کردند

احتمالاتی که مطرح هست :

1.شرکت انگلیسی مذکور صرفا یکسری صحبت های اولیه با شرکای ایرانی خود برای اقدام در این زمینه داشته است.اما پیشاپیش قبل از انعقاد قرارداد و حتی ثبت درخواست اولیه ی رسمی این ایده ی خود را علنی کرده است.

2.با توجه به تغییرات نرخ ارز ، سرمایه گذاری در ایران و خرید تضمینی توسط دولت با ریال معقولانه نبوده است.این شرکت هم از تحریم ها سواستفاده کرده است تا آبرومندانه از ایران خارج شود.البته لازم به ذکر است که با دو قانون جدیدی که ساتبا هفته ی پیش تصویب کرده است ، سرمایه گذاری در ایران مجدد به صرفه شده است.

3.قصد این شرکت بازی در پازل سیاسی و ایجاد جو رسانه ای برای شرکت های دیگر بوده است.با توجه به اینکه انرژی خورشیدی یکی از جذابترین قسمت های سرمایه گذاری برای شرکت های خارجی در ایران بوده است.همچنین دکتر صادق زاده رییس ساتبا و معاون وزیر نیرو این ادعا را یک شیطنت سیاسی دانست و گفت: “همه امور مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر در سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق انجام می‌شود و ما از وجود چنین سرمایه‌گذاری که این شرکت انگلیسی اعلام کرده، بی‌اطلاعیم

به هر حال واضح هست که این شرکت هیچ اقدام رسمی برای سرمایه گذاری در ایران در زمینه مزرعه خورشیدی نداشته است.

 

راهکار های این شرایط ، خورشیدی ستاره خلیج فارس می طلبد

همانطور که مستحضر هستید ، در اکثر مطالب تحلیلی ، وبینارها ، دوره ها و پادکست های منتشر شده توسط همیار سولار برای هر چالشی سعی می کنیم راهکار مناسب با آن را خدمت شما ارائه دهیم.

  همه چیز راجع به آبگرمکن های خورشیدی

در دوران پسا پسابرجام (منظور همون تحریم های مجدد ، یچیزی مثه منفی در منفی مثبت ) و سقوط ارزش ریال شاهد خروج سرمایه گذاران زیادی بودیم.اما راهکار تخصصی برای این مسئله چیست؟

1.عمیق تر شدن تولید تجهیزات نیروگاه های خورشیدی در داخل کشور : نظیر کشورهای حاشیه ی خلیج فارس . در همین راستا همیار سولار خدمات ویژه ای را برای خطوط تولید و متریال نیروگاه خورشیدی ارائه می دهد.اگر مایل هستید که طرح تولید داشته باشید و یا از وام های خط تولید پنل خورشیدی استفاده کنیدبا مشاورین همیار سولار تماس بگیرید. دقیقا همان کاری که پالایشگاه ستاره ی خلیج فارس پس از خروج توتال از کشور انجام داد.

اما متاسفانه برخی از تولید کنندگان داخلی (دقیقا منظور نویسنده خصولتی هایشان است ) به جای بهبود شرایط موجود و رفع نیاز کشور در بحران ، شرایط را دشوارتر کرده اند و قیمت پنل های خود را با قیمت پنل های خارجی یکی کرده اند و در بازه ی زمانی مشخصی فروش را متوقف کردند.اما در این میان تولید کنندگان با انصاف هم کم نیستند.

2. سرمایه گذاران خارجی یا قرارداد خرید تضمینی با ریال ببندند یا از امنیت ایران استفاده کرده و نیروگاه را در ایران تاسیس کنند و سپس هزینه ی ترانزیت را بدهند و برق را به کشورهای همسایه بفروشند.در حالت اول اگر از تجهیزات ایرانی استفاده کنند سالانه 30 درصد سود بیشتری نصیبشان می شود لذا مجبور می شوند تا فناوری داخلی را توسعه دهند.در حالت دوم هم باعث اشتغالزایی برای ملت و درآمدزایی مالیاتی و ترانزیتی برای دولت می شوند.

 

در انتها امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.ما مشتاق نظرات و تحلیل های شما هستیم.

author-avatar

درباره مهندس زانا قادری

فعال حوزه انرژی های تجدید پذیر از سال ۹۳ | دارای گواهی ثبت اختراع ترکر خورشیدی | مهندس ارشد برق گرایش قدرت | طراح و مجری سیستم های برق خورشیدی | کارشناس فنی شرکت همیارسولار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *