عمومی

5 باور غلط در مورد اثرات آب و هوا بر صفحات خورشیدی

اثرات آب و هوا بر صفحات خورشیدی

افرادی که با سیستم خورشیدی آشنایی ندارند یه سری باور های غلطی در مورد صفحات خورشیدی براشون پیش اومده که در این مقاله به 5 تا باور غلط در مورد اثرات آب و هوایی بر صفحات خورشیدی پرداختیم ، تقریباً هر منطقه ای در ایران دارای شرایط آب و هوایی منحصر به فرد خود است. علاقه مندان به انرژی خورشیدی همواره این سوال برایشان پیش آمده است که صفحات خورشیدی در شرایط آب و هوایی ویژه به چه صورت عمل میکنند؟ آیا این منبع انرژی تجدیدپذیر می تواند در برابر این رویداد های آب و هوایی مقاومت کند یا خیر؟ و اگر هم اشنایی با سیستم خورشیدی نداری بهت پیشناد میکنم از صفحه ی مقدمه ای بر انرژی خورشیدی دیدن کنی .

 

پنل های خورشیدی در آب و هوای سرد

تصور اشتباه 1: پنل های خورشیدی در آب و هوای سرد عملکرد خوبی ندارد.

در واقع دما یکی از مهم ترین فاکتور های تاثیر گذار در بین سایر اثرات آب و هوایی بر صفحات خورشیدی میباشد. این بزرگترین اشتباه در رابطه با فناوری سیستم خورشیدی است . حقیقت این است که پنل های خورشیدی انرژی خود را از نور خورشید استخراج می کنند نه گرما، بنابراین هوای سرد ارتباط چندانی با عملکرد سیستم خورشیدی شما ندارد.
بر خلاف این تصور،میزان تولید سیستم خورشیدی در هوای خنک بهتر هم میشود. چرا که پنل های خورشیدی هر چه داغ و داغ تر می شوند(یک بعدازظهر سوزان در ایران) در واقع شروع به تولید انرژی کمتری از همان مقدار نور خورشید می کنند. در مناطقی مثل اردبیل که مستعد یخبندان هستند، تا زمانی که خورشید به پنل های شما بتابد، این صفحات انرژی تولید می کنند.

  راهنمای انتخاب پمپ خورشیدی (معرفی بهترین مدل)

 

 

تصور نادرست 2: استفاده از سیستم خورشیدی در مناطق مستعد برف سنگین هیچ فایده ای ندارد.

پنل های خورشیدی و برف می توانند با هم وجود داشته باشند. مقدار انرژی که از سیستم خورشیدی خود در مناطق برفی استخراج می کنید تقریباً به طور کامل به کیفیت پنل های شما و نحوه نصب آنها بستگی دارد.
پنل های استاندارد برای تغییرات شدید دما (که به عنوان چرخه حرارتی نیز شناخته می شود) در آب و هوای گرم و سرد طراحی شده اند. و هنگامی که آنها به درستی نصب شوند، برف را خیلی زود ذوب میکنند

پنل خورشیدی و باد

تصور اشتباه 3 : پنل خورشیدی و باد با هم هیچ ارتباطی ندارند

این حرف درست نیست. سیستم خورشیدی نصب شده نباید بیش از هر بخش دیگری از ساختمان تحت تأثیر بادهای شدید یا طوفان قرار بگیرد. سیستم های خورشیدی طوری طراحی شده اند که در برابر باد های شدید نیز مقاوم باشند.

 

آزمایش پنل خورشیدی - همیار سولار

تصور اشتباه شماره 4: پنل های خورشیدی شکننده هستند و به راحتی می توانند در معرض تگرگ ترک بخورند

اگر در مناطقی که احتمال بارش تگرگ وجود دارد زندگی می کنید، ممکن است این تصور را داشته باشید که “پنل خورشیدی و تگرگ نمی تواند ترکیب خوبی باشد.” یا حتی ممکن است در ذهن خود ترک برداشتن این پنل ها را در اثر بارش اولین تگرگ تصور کنید. اما ساده ترین راه برای از بین بردن این شایعه این است که بگوییم: ” یک تست و آزمایش برای پنل خورشیدی در این ضمینه وجود دارد.”

هر پنل خورشیدی تولید شده باید تحت آزمایش برای شرایط آب و هوایی شدید قرار بگیرد. تولید کنندگان پنل های خورشیدی موظف هستند گواهینامه بین المللی Underwriter’s Laboratories یا همان گواهی (UL) را بگیرند که ثابت می کند یک پنل خورشیدی تعدادی از ارزیابی های ایمنی، دوام و کیفیت را برآورد کرده است.
با این حال، لازم به ذکر است که این گواهینامه تنها حداقل میزان آزمایش را تضمین می کند.

  نیروگاه خورشیدی خانگی - شرایط و مراحل

 

 

تصور اشتباه 5 : همه پنل های خورشیدی دارای گواهینامه (UL)در شرایط آب و هوایی شدید یکسان هستند

جواب منفی. متأسفانه، گواهی‌های UL فقط نشان می‌دهند که تولیدکننده پنل‌های خورشیدی در هنگام آزمایش حداقل الزامات را برآورده کرده است. این به شما بستگی دارد که کمی بیشتر بررسی کنید. در مورد آنچه شرکت تولید کننده شما در راه آزمایش فراتر از گواهینامه های UL انجام می دهد پرس و جو کنید. آنها ممکن است آماده باشند که شما بپرسید:

“آیا پنل های خورشیدی در هوای بد کار می کنند؟” یا  “آب و هوا چگونه بر کارایی پنل خورشیدی تاثیر می گذارد؟”
شرکت های تجاری خورشیدی واجد شرایط باید آمادگی پاسخگویی به موارد زیر را نیز داشته باشند:
-آیا سازنده پنل خورشیدی یک مرکز تست در محل دارد؟
-چه نوع آزمایشاتی به طور مرتب روی پنل خورشیدی انجام می شود؟
-این پنل های خورشیدی در طوفان چگونه عمل می کنند؟

شما باید اطمینان حاصل کنید که نصاب خورشیدی شما نحوه عملکرد تمام قسمت های نصب در شرایط نامناسب را در نظر می گیرد.

author-avatar

درباره مهندس زانا قادری

فعال حوزه انرژی های تجدید پذیر از سال ۹۳ | دارای گواهی ثبت اختراع ترکر خورشیدی | مهندس ارشد برق گرایش قدرت | طراح و مجری سیستم های برق خورشیدی | کارشناس فنی شرکت همیارسولار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *